Actualment en
aquest mesos no es produeixen gaires canvis a l’hora d’introduir nous grups
d’aliments, per això és un bon moment per treballar el tema de les noves
textures.
Es pot
començar per reduir l’ús del “minipimer” deixant les farinetes amb una textura
una mica més grumollosa. Una altra possibilitat és oferir al nen aliments
xafats amb la forquilla o rallats, podent començar per exemple amb les fruites,
ja que admeten molt bé aquestes dues tècniques.
També, tenint
en compte que amb aquestes altures el nen ja està prenent gluten i carn, es pot afegir durant la toma del berenar pa
amb tomàquet i una mica de pernil dolç que se’ls oferirà esmicolat a la boca.
Al sopar també
es pot ampliar la varietat alternant les farinetes de cereals amb sopa de pasta
o pa, sèmola de blat o d’arròs, verdura...
Aquests canvis
es poden produir independentment del número de peces dentals que tingui el nen
i és normal que en alguns casos requereixi d’un petit període d’adaptació pel
qual la paciència serà un cop més molt important.
Cap comentari:
Publica un comentari